Skip to content

Арт Галерия - Томов. Картини за колекционери.
Нямате поръчани картини.

   

PDFПечатЕ-мейл
Цветана Костуркова - Девойка със слънчогледиЮри Буков - , село Рибен,родната къща на художника и неговата ма

Юри Буков
Уголемете снимката


Юри Буков

Цена: 50000 €


масло, платно, 66x72, подписана

Има над 30 самостоятелни изложби в страната и чужбина. Негови картини са собственост на редица колекционери във Франция, Белгия, Холандия, Германия, САЩ и Япония.
През 1996 г. става лауреат на престижната награда „Мечът Ромфея” на едноименната пловдивска галерия.
През същата година БНТ му посвещава документалния филм „Страстите и неволите на Юри Буков”. През 2005 г. печели награда от Втория национален конкурс „Галерия TODOROFF”, а масленото му платно „Наздраве” е отпечатано на етикетите на специална партида червени вина от известната изба. Носител е на наградата за живопис от Третото биенале на малките форми в Плевен през 2006 г.
През м. май т.г. гостува в Националния център за съвременно изкуство в София с впечатляваща изложба от 120 маслени платна, която посвещава на родителите си и на 100-годишнината от рождението на своя професор Ненко Балкански.
Творчеството му се разгръща основно в няколко сюжета – градски и селски пейзаж, портрет, голо тяло, натюрморт – и се отличава с дълбока емоционалност и изящен колорит. Самият автор определя стила си като „магически реализъм”.АвториПотребителски входПлатете с PayPal

Онлайн плащане с PayPal